Els seients previstos en vols internacionals per a maig aconsegueixen 11,3 milions, un 13% més que fa un any

El nombre total de seients previstos en vols internacionals cap a Espanya per al mes de maig de 2024 aconsegueix els 11,3 milions, segons dades difoses avui per Turespaña.

En comparació amb el mateix mes de l'any 2023, quan es van oferir 10,4 milions, l'increment interanual és del 13%.


Per al ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, "l'estadística de seients previstos per a maig ens dona una pista molt important de com es comportarà el mercat del turisme internacional just en el començament oficial de la temporada alta, amb un increment substancial del trànsit aeri, que per a aquest precís mes presenta valors encara millors que en 2023".

Comparant les previsions de nombre de seients al maig de 2024 amb les dades registrades a data equivalent de 2023, prossegueix el bon comportament dels principals mercats emissors cap a Espanya: el Regne Unit (+8%), Alemanya (+13,3%) i Itàlia (+13,5%).

Destaquen així mateix les intenses pujades de Polònia, que puja un 53,4%, República Txeca, amb un 42,7% més, i els EUA, amb més del 20,9% de creixement.

Addicionalment, mercats com el de Suècia, Colòmbia i Suïssa també presenten rellevants pujades superiors al 10% per a aquest mes de maig.