Tret de sortida al programa d'activitats del Sakura Ciutat, que acostarà la cultura del Japó a Sabadell

Les propostes, que comencen dijous i es podran gaudir fins al 19 de maig, s’emmarquen en la celebració de la tercera edició de la Fira Sakura Matsuri

Tret de sortida al programa d’activitats del Sakura Ciutat, que acostarà la cultura del Japó a Sabadell

La nova edició del “Sakura Ciutat” s’inaugura aquest dijous, 2 de maig, amb un programa d’activitats i tallers que acostaran l’essència del Japó i la seva cultura a Sabadell. Les propostes es podran gaudir fins al 19 de maig a diferents indrets, principalment als espais de les pèrgoles d’inspiració japonesa ubicades a la zona dels Jardinets de l’Espai Cultura de Caixa Sabadell i al Racó del Campanar. Tot plegat s’emmarca en la celebració de la tercera edició de la Fira Sakura Matsuri, que tindrà lloc del 17 al 19 de maig a Fira Sabadell.

Per a l’acte inaugural, que tindrà lloc a l’edifici modernista de l’antiga seu de Caixa Sabadell, s’han previst diferents propostes culturals, com una actuació de percussió amb taikos i un tribut al mangaka i dissenyador Akira Toriyama, per part de l’Escola Joso Sabadell.

A més, s’obrirà també l’exposició “Candor i coratge”, comissariada per la Generalitat i cedida pel Consolat de Japó, en la qual es fa una interessant presentació de les relacions entre el Japó i Catalunya al segle XX. La mostra es podrà visitar a l’Espai Cultura fins al 12 de maig.

Activitats de ciutat

El programa inclou propostes gastronòmiques que es podran gaudir a diversos establiments, un petit festival matsuri amb música tradicional japonesa, xerrades sobre els samurais, tallers de sushi o d’escriptura en japonès, entre d’altres.

La Pista Coberta d’Atletisme Carme Valero també acollirà activitats, com la segona edició del Budokan, que consisteix en un seguit de demostracions dels

més destacats mestres d’arts marcials japoneses: Iaido, naginata, aikido, karate, kenjutsu, daito ryu, kenpo, jodo i més.