Ripollet, de la mà del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental Sud, estrena la iniciativa "Àpats en companyia"

Es tracta d'un projecte que busca lluitar contra la solitud no desitjada de les persones grans per tal que, cada setmana, els i les participants puguin gaudir d'un àpat saludable en companyia, per teixir vincles i relacions socials.

Els organitzadors i participants en l'acte de presentació d'
Els organitzadors i participants en l'acte de presentació d'"Àpats en Companyia".

"Uneix-te a la taula on la companyia n'és l'ingredient principal". Aquesta frase, què és l'eslògan d'"Àpats en companyia", reflecteix perfectament l'objectiu de la nova iniciativa que ha començat aquest dimarts al restaurant "El Cultural" de Ripollet. Es tracta d'un projecte consistent en organitzar un dinar setmanal, cada dimarts, per tal que la gent gran, que viu sola a Ripollet, pugui menjar de forma sana i sobretot, acompanyats, per fer vida social i conèixer gent.

Noelia López, coordinadora de Gent Gran de La Gresca, ha destacat, en l'acte de presentació que "aquest projecte neix d'una necessitat que es palpa al carrer. Hi ha molta gent gran en situació de solitud no desitjada i aquest projecte treballa perquè totes aquestes persones puguin crear vincles, ja que les relacions socials afecten molt directament el benestar emocional i físic de les persones".

IMG_9477.jpeg


Cada dimarts, de les 12.30 a les 14 h, hi haurà una nova sessió al restaurant "El Cultural" per aquest motiu, totes les persones que vulguin participar-hi hauran de fer una inscripció prèvia demanant cita al telèfon 605 660 537. De la mateixa manera, cal destacar que tots els menús constaran d'un primer, un plat principal, unes postres, pa i aigua, per un preu tancat de 8 € per persona i dia. En aquesta línia, des dels organitzadors també han volgut destacar que compten amb la col·laboració de nutricionistes de l'Institut Català de la Salut, dels CAP del municipi, que avalen cada un dels àpats per tal que, a part de ser un moment d'esbarjo i companyonia, ajudin a mantenir una bona dieta equilibrada.


En aquesta primera sessió ja hi han participat 6 persones, a part de Marta Buixó, coodirectora de La Gresca i Jordi Moyà, president del gremi d'Hosteleria del Vallès Occidental i del Barcelonès sud. En aquest sentit, Moyà ha volgut destacar que des del gremi "es valora molt positivament aquesta iniciativa i que col·laboraran en tot el que faci falta". Des del restaurant participant, en paraules de Lorena Bailón, responsable de l'establiment, han destacat que "es van mostrar molt predisposats des que els organitzadors els hi van fer la proposta". L'acte també ha comptat amb la presència de la regidora de Gent Gran, Bárbara González i la regidora de l'àrea de promoció econòmica, Eva Herrera.

IMG_7235.jpeg

Des de l'organització s'anima a tothom qui vulgui participar en aquesta iniciativa i, si el nombre de participants creix suficient, també s'espera que altres restaurants se sumin a aquest nou projecte perquè s'estengui a diversos llocs de Ripollet.