Les PIMES sense cap opció de digitalització. Un total de 168 empreses turístiques sol·liciten les ajudes per a digitalitzar-se

Un total de 168 empreses turístiques concorren a la convocatòria oberta pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per a intensificar la digitalització del sector a través del desenvolupament i implantació de projectes tecnològics singulars i transformadors.

Pressupostos inasumibles per a les pimes i micropimes del país

Els projectes presentats a la convocatòria ascendeixen a 51, ja que les empreses del sector turístic havien de presentar-se en modalitat d'agrupació i amb almenys un soci tecnològic.

La digitalització del sector turístic es considera clau per a continuar atraient a turistes cada vegada més hiperconectados i amb estades de major valor afegit. Per això, el Pla de Modernització i Competitivitat del sector turístic, finançat amb els fons Next Generation EU, dedica una atenció preferent a la digitalització d'empreses i destinacions turístiques.

La denominada convocatòria de 'última milla' compta amb un pressupost de 25 milions d'euros per a subvencions que oscil·laran entre els 300.000 euros i els 5.000.000 euros.

Aquest programa és part del Pla de modernització i competitivitat del sector turístic (component 14 del Pla de Recuperació) i s'estructura entorn de dues línies d'actuació:

Línia 1:Per a projectes de desenvolupament tecnològic innovadors que incorporin tecnologies emergents o de nou desenvolupament amb risc tecnològic mig/baix i que permetin millorar la competitivitat del sector turístic mitjançant la incorporació de tecnologies emergents o de nou desenvolupament en l'àmbit de la internet de les coses, 5G, big data, ciberseguretat o aplicacions mòbils, sense caràcter limitatiu. Aquesta línia està dotada amb 20 milions d'euros i podrà finançar projectes amb un pressupost mínim de 500.000 euros fins a un màxim de 5 milions d'euros.


Línia 2: Per a projectes d'implantació i adopció de noves tecnologies que incorporin tecnologies testades prèviament en el mercat amb risc tecnològic baix. Aquesta línia està dotada amb 5 milions d'euros i podrà finançar projectes amb un pressupost mínim de 300.000 euros i un màxim de 750.000 euros.