Publicats els nous requisits per a la prevenció i control de la legionel·losi als allotjaments turístics

El passat 22 de juny de 2022 va publicar-se al BOE el Reial Decret 487/2022, pel qual s’estableixen els nous requisits sanitaris per a la prevenció i control de la legionel·losi, d’obligat compliment a partir del dia 2 de gener de 2023.

L’adaptació a la nova normativa implicarà alguns canvis en les instal·lacions d’aigua sanitària dels establiments turístics, principalment:

  • modificacions de disseny de les instal·lacions d’aigua sanitària que suposaran una millora tècnica pel control de la legionel·losi, amb mesures com la introducció de sistemes de mesura de temperatura en dipòsits i acumuladors, o la desinfecció tèrmica de l’aigua de retorn abans de la seva entrada novament a l’acumulador entre altres.
  • augment dels controls analítics de la qualitat de l’aigua en punts representatius del circuit hidràulic, com a verificació de l’eficàcia del programa de manteniment i revisió i programes de tractament i desinfecció de l’aigua.
  • canvis en la formació exigida al personal que realitzi tasques relacionades amb la prevenció i control de la legionel·losi, com pot ser la comprovació del nivell de desinfectant, o la mesura de temperatura entre altres
  • millora dels programes de manteniment i assignació de responsabilitats.
  • canvis en els procediments de neteja i desinfecció dels dipòsits d’aigua sanitària