El saló Barcelona Wine Week, premiat per l'Associació Vinícola Catalana

El premi vol reconèixer Barcelona Wine Week per haver-se convertit, “en només dues edicions i amb una crisi sanitària com la viscuda, en un referent internacional dels vins que s’elaboren i produeixen a Catalunya”.  

La pròxima edició del saló tindrà lloc del 6 al 8 de febrer de 2023 en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona i comptarà amb la participació d'unes 700 empreses expositores, un 15% més que el 2022.  

 

El saló de referència del vi espanyol de qualitat, ha estat una de les entitats premiades en la Nit del Vi Català, organitzada per l’ Associació Vinícola Catalana. La patronal, que representa més del 80% dels cellers catalans, ha volgut reconèixer la importància de la celebració del saló per a un sector estratègic com el del vi i distingir “els esforços de Fira de Barcelona per tal que BWW segueixi la seva tendència de creixement i èxit”. 

El president de l’AVC, Valentí Roqueta, ha destacat el valor de Catalunya com a país de grans vins: “som un sector amb les idees clares, amb uns valors ferms i l'experiència que ens diu que ens hem d'expressar al món com a vins catalans. Un concepte que hem de treballar i definir estratègies conjuntes de promoció amb l'objectiu de traspassar fronteres i posicionar els vins que s'elaboren a Catalunya”.

Sota el lema “Espanya, mosaic singular de sòls”, BWW 2023 oferirà un programa de conferències, tastos i maridatges de la mà d'un centenar d'experts de renom en les quals es posarà en valor la gran riquesa de sòls que conformen el territori vitivinícola espanyol. Una diversitat geològica que juntament amb la climàtica converteixen Espanya en un dels països amb major potencial vinícola.