La Passió d'Olesa obre el teló de la temporada 2023 oferint un espectacle renovat i innovador

Fins l’1 de maig la Passió d’Olesa oferirà set representacions més i hi podrem veure nous actors i actrius en papers destacats com Jesús, Judes i Maria Magdalena. Tota la informació a www.lapassió.cat

"Si no has vist mai La Passió d’Olesa, no saps el que et perds". Aquest és el consell que dona qualsevol persona que hagi vist el famós drama sacre olesà. La història que narra és ben coneguda, però la Passió d’Olesa renova cada temporada la manera com l’explica. Aquest diumenge va estrenar la temporada 2023 davant més de 700 persones, amb una proposta més emotiva si hi cap, més àgil, que dona més pes a la història dels personatges, sobretot els femenins, amb especial atenció pels efectes especials o “màgics” i posant la música al servei d’aquesta emoció i espectacularitat. A l'estrena hi va assistir l'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, i el regidor de Cultura, Xavier Rota, acompanyats pel director dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona, Andreu Felip.

 

Les autoritats, abans de l'estrena de la Passió d'Olesa 2023

 

Finalitzada la representació i només tancar-se el teló, el públic no va poder més que aplaudir entusiasmat la proposta innovadora i emocionant d’aquesta temporada. Part del públic era olesà, però també hi havia moltes persones vingudes d'arreu, que asseguraven haver quedat meravellades amb l'espectacle.

 

El regidor de Cultura d'Olesa, Xavier Rota, ha destacat que la frase que millor descriu l'estrena de la temporada 2023 és "la Passió ens torna a sorprendre, i dir això d'un espectacle que té 500 anys té molta força, perquè que ens segueixi sorprenent a la gent d'Olesa, que coneixem el text, és molt poderós". El regidor ha volgut destacat la feina feta per totes les persones que fan possible l'espectacle, del qual també ha destacat el seu "ritme cinematogràfic". Segons Xavier Rota, "el que està fent l'equip de direcció i la junta de la Passió és aprofitar al màxim el patrimoni que tenim, que és el magnífic escenari, el magnífic text i la magnífica associació que té centenars de col·laboradors. Aquesta és la gran riquesa de la Passió d'Olesa: que junts som imparables". 

             

Els directors escènics de l’espectacle, Xavier Povill i Joan Gil, tampoc podien amagar la seva satisfacció i emoció per la feina feta, a l'igual que el president de La Passió d’Olesa, Pere Quer, que també va sortir a l’escenari posant-se en la pell de Pilat. Per a Quer, queda provat que l’aposta per la innovació és dins l’ADN de l’entitat des de fa molts anys.

                 

Fins l’1 de maig la Passió d’Olesa oferirà set representacions més i hi podrem veure nous actors i actrius en papers destacats com Jesús, Judes i Maria Magdalena. Tota la informació a www.lapassió.cat

 

Podeu escoltar les valoracions del regidor de Cultura, Xavier Rota, de públic assistent a l'estrena i entrevistes als directors i al president de La Passió als arxius adjunts.