El xef de La Ràpita Albert Guzman, impulsa la participació en els sopars Gastrorecup a Terres de l'Ebre

Albert Guzman, reconegut xef del restaurant de La Ràpita que porta el seu nom, ha fet, en la presnetació del Networking de la FIHRT a Terres de l'Ebre, una crida enèrgica als establiments de la zona perquè s'incorporin i participin activament en els sopars Gastrorecup. Aquesta iniciativa, que busca lluitar contra el malbaratament alimentari, ha estat presentada recentment a L'Aldea amb la col·laboració del Departament d'Agricultura i Acció Climàtica.

La Gastrorecup és un moviment que anima els restaurants a organitzar sopars usant aliments que, malgrat ser perfectament comestibles, serien rebutjats pel circuit comercial. Aquests esdeveniments serveixen com a plataforma per a conscienciar sobre la importància de minimitzar el malbaratament alimentari, un problema que afecta no només a Catalunya sinó a tot el món.

Durant la presentació, Guzman va destacar que "és vital que tots els actors del sector gastronòmic col·laborem per fer front a aquesta problemàtica global. Amb gestos petits, com els sopars Gastrorecup, podem fer una gran diferència." També va recordar que l'any passat, a Catalunya es van malbaratar més de 288.000 tones de menjar, amb un impacte significatiu en el medi ambient i en la societat.

L'esdeveniment compta amb el suport del Departament d'Agricultura i Acció Climàtica, que reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i les pràctiques alimentàries responsables. La iniciativa espera expandir-se a més establiments del Territori, amb la finalitat d'incrementar la sensibilització i promoure un canvi real en el comportament del consum i de la indústria alimentària.

Per a més informació sobre com participar en els sopars Gastrorecup o per a saber més sobre les pràctiques contra el malbaratament alimentari, els interessats poden consultar la web de Gastrorecup, que ofereix una comprensió detallada sobre com els restaurants poden contribuir a aquesta causa.