El Berguedà acollirà una de les proves del Campionat del Món de parapent SRS Series

El Berguedà serà l’amfitrió d’una de les proves del Campionat del Món de parapent SRS Series. Aquesta competició internacional tindrà lloc del 2 al 8 de juny d’enguany i comptarà amb 130 pilots de 44 països diferents. Entre els participants, hi haurà parapentistes de tot el món, des de Canadà, la Xina, Corea, Colòmbia i Sud-àfrica, entre d’altres. La comarca viurà un esdeveniment únic, de primer nivell.

La berguedana serà la segona prova del circuit mundial, després de la primera que es va celebrar a Colòmbia al gener. La tercera prova tindrà lloc a Portugal el juliol i la quarta a Macedònia a l’agost.

La seu de la prova serà el local social de l’Espunyola, cedit per l’ajuntament. A l’entorn hi haurà un camp d’aterratge oficial, aparcament per a autocaravanes, tendes i dutxes tot i que molts dels participants es previst que s’allotgin en cases rurals i càmpings de la zona amb les seves famílies

Els enlairaments de la prova es faran des de la muntanya de la Figuerassa i també al Coll de la Creueta.

Aquest esdeveniment està organitzat pel Club Parapent Puntxat, un club berguedà format per  pilots de la zona i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà. A més dels 130 pilots inscrits, també hi haurà 10 pilots convidats de l’organització (wildcards) i altres acompanyants. En total, es preveu que hi hagin al voltant de 300 persones entre els dies 2 al 8 de juny.

Uns dies abans de la competició, es realitzaran els entrenaments, i també es reservarà un dia per lliurar premis i celebrar la festa de clausura.

El Berguedà ofereix als practicants del parapent unes característiques ideal amb zones per envolar-se i aterrar adaptades a tots els nivells i amb unes bones condicions. La comarca està considerada una de les millors zones per volar  en parapent d’Europa i també del món.

El Consell gestiona el transport públic i els residus

El Consell Comarcal del Berguedà col·labora amb aquesta prova assumint  el transport dels parapentistes per traslladar-los des dels seus allotjaments fins als punts d’enlairaments. D’aquesta manera, s’afavoreix una mobilitat més sostenible perquè s’estalvia l’ús de vehicles privats. Igualment, el Consell disposarà unes veles a les zones d’enlairament. A més, s’ocuparà de la gestió de  residus.

 

*Foto: Jordi Aymerich