L'Ajuntament de Terrassa mantindrà la celebració de la Fira Modernista el cap de setmana del 10, 11 i 12 de maig

Tot i la convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya el proper dia 12 de maig, l'Ajuntament ha decidit mantenir la XXI Fira Modernista els dies en que estava programada: el cap de setmana del 10, 11 i 12 de maig.

El consistori ha pres aquesta decisió després de valorar diversos aspectes:

S'ha considerat que la Policia Municipal té capacitat per a mantenir la coexistència del dispositiu necessari per les eleccions i l'operatiu habitual de la Fira Modernista. En aquest sentit, també s'ha tingut en compte que les activitats estan molt concentrades en els barris del Centre, Vallparadís i Ca n'Aurell, per la qual cosa l'afectació sobre els espais públics és limitada. A més, cal tenir present que el cos dels Mossos d'Esquadra a Terrassa duran a terme un dispositiu especial amb motiu de les eleccions, que garanteixen una major seguretat en aquesta jornada.

Pel que fa a l'ús d'espais, s'ha determinat que l'emplaçament que reuneix visites durant la Fira Modernista i que alhora acostuma a ser utilitzat com a col·legi electoral és l'Escola Industrial. No obstant, es treballarà per valorar si deixaria de ser visitable durant el diumenge o si es poden limitar alguns espais per adaptar-los a les necessitats electorals i mantenir l'activitat de la Fira.

Es garanteix que tots els col·legis electorals seran accessibles durant la jornada de diumenge per a la lliure circulació de la ciutadania.

Respecte al personal municipal, l'Ajuntament disposa de suficients recursos per destinar professionals a la Fira Modernista i a la jornada electoral, respectivament.

El dispositiu electoral pot tenir conseqüències en entitats o col·laboradors diversos de la Fira, que es poden veure afectats per la participació en meses electorals o en altres activitats pròpies de la jornada. No obstant aquesta no hauria de ser una afectació massiva.

Els elements publicitaris propis de la campanya electoral, com banderoles i cartells, certament poden afectar l'ambientació dels espais de la Fira Modernista. Tan mateix, durant el cap de setmana propi de l'esdeveniment (jornada de reflexió i jornada electoral) no hi haurà afectacions a l'espai públic a causa de la celebració de possibles actes de campanya.

Pel que fa a l'impacte en el públic assistent a la Fira Modernista, no es preveu afectació en el cas dels participants i visitants de fora de Catalunya i els locals. Tan mateix, genera certa incertesa en els visitants provinents de la resta de Catalunya.

Per últim, l'Ajuntament està fent una valoració de les activitats previstes inicialment el diumenge 12 de maig i reprogramant-ne algunes a la jornada de dissabte 11. A finals d'aquest mes de març, es realitzarà una roda de premsa on es donarà a conèixer el programa complert de la propera edició de la Fira Modernista.